Nieuws

Opvallend veel mannen voor de klas in Elst

Opvallend veel mannen voor de klas in Elst
Meesters.
ELST - Meesters.
Je ziet ze nog maar weinig. Slechts 15 procent van de leerkrachten op basisscholen is man, blijkt uit onderzoek van vakbond CNV. Maar er zijn uitzonderingen.
Op de openbare basisschool De Esdoorn in Elst vinden ze het zelf ook bijzonder: daar staan behalve 9 vrouwen maar liefst 6 mannen voor de klas. Dat wilden de mannen maandag, op de Dag van de Leraar, niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Stoere foto

De 6 leraren besloten een stoere foto te laten maken: The Six Pack. De juffen krijgen een boekenlegger waarop hun mannelijke collega's staan afgebeeld. De directrice heeft het, volgens de leraren, helemaal getroffen: ze krijgt een muismat met de foto van hen erop. Maar dat was de mannen niet genoeg. Ze hebben de foto laten vergroten en in de school opgehangen. 'We hebben 'm op zeil afgedrukt. Van 2 meter bij 2,20. Ja, we hebben wel ego's', aldus een van de leraren.
Een van de leraren kwam dit jaar over van een school waar hij de enige man was. 'Hier is toch een andere sfeer. Meer gezelligheid, meer relativeren. Echt uniek. Je krijgt ook heel veel positieve reacties: Goh, wat lopen er hier veel meesters rond. Wat leuk!'

Een biertje

Volgens de leraren bedanken veel mannen voor het onderwijs omdat carrièreplanning voor hen erg belangrijk is. 'Dat kan zo zijn, maar op school krijg je er wat anders voor terug. Elke dag is anders. Met kinderen werken is fantastisch.' En leraar? Dat is ook best stoer. 'We drinken elke vrijdagmiddag een biertje.'