Nieuws

Nieuwe nummer 1 in Gelderse Top100

Nieuwe nummer 1 in Gelderse Top100
'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen is de nieuwe nummer 1 in De Gelderse Top 100.
ARNHEM - 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen is de nieuwe nummer 1 in De Gelderse Top 100.
Het lied kreeg overtuigend de meeste stemmen van bijna 1500 stemmers via de site www.degeldersetop100.nl.  
Zaterdag 4 oktober zendt Radio Gelderland de lijst uit. Met als apotheose tussen 18.00 en 19.00 uur een special; met enkel versies van 'Zeg me dat het niet zo is'! 
Het wordt een bijzonder radiouur waarin de nummer 1 van dit jaar centraal staat.  'Zeg me dat het niet zo is' in talloze mooie uitvoeringen zoals Frank live, Frank samen met Ramses Shaffy, Edsilia Rombley,  Liesbeth List, Ruben Hein en Brigitte Kaandorp. Pianist Ton Snijders, de vaste begeleider van Frank, speelt een improvisatie van Zeg me dat het niet zo is.
Presentator Eric van den Berg praat met Frank Boeijen uitgebreid over het lied, we horen waarom Marco Borsato en Ernst Daniel Smid het nummer zo waarderen en verschillende luisteraars lichten toe welke bijzondere plaats het lied in hun leven heeft.

Presentatoren

Van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds presenteren Bastiaan Boog, Erwin ten Have, Marcel Vermeer en Eric van den Berg De Gelderse Top100 van 2014.  
Via 4 etherzenders, talloze kabelfrequenties, TV Gelderland, livestreams via gld.nl en een webcam op www.degeldersetop100.nl hoeft niemand iets te missen van het spektakel!  

Net Niet!

De radiodag begint tussen om 07.00 uur met liedjes die het net niet hebben gered.  Aristakes, Junkie XL, Laura van Kaam , maar ook een van de beste feestband van Nederland HIKE! Zij hebben ondanks acties en vele stemmen het helaas net niet gered. 

Gasten

In De Gelderse Top100 Studio in Arnhem het de hele dag eren zoete inval. Levensliedzanger Frank van Etten, de Achterhoekse band De Boetners, Marlies Claasen, de Arnhemse Zanger Bowe en Bjorn Litjes zijn enkelen van de gasten die langskomen.

Professor Pop

Muziekliefhebber en popkenner Jan Houterman uit Elst volgt de Gelderse Top100 al vanaf dag 1 op de voet. Aan de hand van zijn statistieken kijken we naar leuke wetenswaardigheden. Welke regio levert de meeste hits? Welke liedjes ontbraken nog nooit? Wat is de oudste plaat in de lijst?

Prrrrrrijzen!

Onder de inzenders van een top 5 verloten we mooie muziekpakketten met cd’s, boeken en dvd’s van onder meer Normaal, Frank Boeijen, Dick van Altena, Marlies Claasen en vele anderen. Frank van Etten nodigt ook nog eens 10 luisteraars uit voor zijn concert in Musis Sacrum in Arnhem op 13 november.

Nieuw Nieuw Nieuw

De Top100 kent dit jaar weer enkele nieuwkomers. De 10-jarige Nijmeegse Amira die de wereld verbaasde in Hollands Got Talent  staat erin met Ave Maria, de Apeldoornse singer/songwriter Reitse Giesbers, Eva Armagor uit Nijmegen en ook ’t Bendje met Op de Fiets. Hoogste nieuwkomer is verrassend Frank Boeijen met Hier komt de storm.