Nieuws

Vitesse zonder PrÃpper op jacht naar serie

ARNHEM - Vitesse speelde vrijdag thuis tegen ADO Den Haag met hetzelfde elftal als vorige week.
Pröpper zat, zoals verwacht, nog niet bij de selectie. Qazaishvili verving de middenvelder centraal op het middenveld. Kashia en Labyad deden alleen wat loopwerk en ontbreken in de selectie.
Vitesse won zaterdag overtuigend van FC Dordrecht (2-6) en vond door die zege aansluiting met de middenmoot. Vorig seizoen eindigde het thuisduel met ADO na een wanvertoning van Vitesse in 0-0.
Uit de laatste drie competitieduels haalde Vitesse zeven punten. Bij winst op ADO Den Haag zet de ploeg van trainer Peter Bosz dus een aardige serie neer en meldt het zich steeds nadrukkelijker in de subtop van de eredivisie. Bosz bevestigde dat Vitesse vrijdag met hetzelfde elftal start tegen ADO. 'Het is eigenlijk heel logisch. Over een aantal jongens die normaal gesproken in de basis staan, kan ik ook niet beschikken.'
Bosz noemde ADO een gevaarlijke ploeg, maar vond dat Vitesse thuis moest winnen van de club uit Den Haag. 'Wij zullen het initiatief hebben verwacht ik. Maar we moeten beducht zijn op aanvallen van ADO met twee gevaarlijke spitsen als Kramer en Van Duinen.'
Opstelling: Velthuizen, Wallace, Kruiswijk, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Qazaishvili, Leerdam; Traore, Dauda, Oliinyk.