Nieuws

Geroofde belastingmiljoenen nog niet binnen handbereik

Geroofde belastingmiljoenen nog niet binnen handbereik
De Nederlandse staat kan nog steeds niet bij de 19,5 miljoen euro die in mei door twee vrienden uit Duiven zou zijn gestolen van de Belastingdienst.
ARNHEM - De Nederlandse staat kan nog steeds niet bij de 19,5 miljoen euro die in mei door twee vrienden uit Duiven zou zijn gestolen van de Belastingdienst.
De twee stonden donderdag voor de rechtbank in Arnhem. Het gaat om de 55-jarige Griek Sakis O., die eigenaar is van horecazaken in Duiven en Arnhem, en de 51-jarige Egon D., die bij de Belastingdienst werkte.
Egon D. maakte eind mei 19,5 miljoen euro belastinggeld over naar de rekeningen van de horecabaas. Die zou het geld hebben doorgesluisd naar rekeningen van familieleden in Turkije. Op dit moment staat het grootste deel van de buit nog op een rekening van een Turkse zwager van de Griek.

Beslag op bankrekeningen

Nederland heeft beslag laten leggen op zijn bankrekeningen in Turkije, maar de zwager vecht dit aan. Volgens justitie heeft hij voor de beslaglegging al 1,3 miljoen euro opgenomen in contanten. Sindsdien is hij spoorloos. Justitie probeert samen te werken met de Turkse autoriteiten, maar volgens de officier van justitie komt deze samenwerking nog niet echt van de grond.
De advocaten vroegen om vrijlating van de twee vrienden uit Duiven, maar de rechter wees dat verzoek af omdat de kans groot is dat ze dan de benen nemen. De reclassering moet onderzoeken of ze een enkelband kunnen krijgen.