Nieuws

Gemeente Harderwijk, NS en ProRail tekenen samenwerkingsovereenkomst

Gemeente Harderwijk, NS en ProRail tekenen samenwerkingsovereenkomst
De gemeente Harderwijk, ProRail en NS hebben woensdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de herinrichting van het station in Harderwijk.
HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk, ProRail en NS hebben woensdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de herinrichting van het station in Harderwijk.
Hierdoor kan men eind 2014 starten met de herinrichting van het station. Er komt een nieuw stationsgebouw en het gebied om het station heen wordt vernieuwd.
Hierdoor moet de veiligheid en de bereikbaarheid van Harderwijk verbeterd worden. In 2016 moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

Bomen moeten wijken

Eerder werd bekend dat er ruim 100 bomen moeten wijken. Dit omdat er een tunnel wordt aangelegd onder het spoor. Toch zijn bewoners blij met de komst van de tunnel, dat zal volgens velen een hoop wachttijd voor het spoor schelen. Maar omwonenden maken zich ook zorgen, door de komst van een derde spoor zijn zij bang voor meer trillingen waardoor huizen beschadigd kunnen raken.
http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2047664/harderwijk-100-bomen-weg-in-stationsgebied.htm#.VC1Oy-lxmUk