Nieuws

Man die meisjes filmde in hockeykleedkamer langer vast

Man die meisjes filmde in hockeykleedkamer langer vast
De rechtbank van Noord-Holland besloot woensdag dat een 45-jarige man uit Wassenaar langer in voorarrest moet blijven zitten.
DEN HAAG - De rechtbank van Noord-Holland besloot woensdag dat een 45-jarige man uit Wassenaar langer in voorarrest moet blijven zitten.
De Wassenaarder werd eind augustus samen met een 61-jarige man uit Den Haag opgepakt wegens het heimelijk filmen van meisjes in de kleedkamer van hockeyclub HGC Wassenaar. 

Gelderse hockeymeisjes gefilmd

De man uit Den Haag wordt niet langer verdacht van het filmen maar moet zich nog wel verantwoorden wegens het in bezit hebben van kinderporno. Bij de filmacties zijn ook meisjes van Gelderse hockeyclubs betrokken geraakt; leden van zeker drie Gelderse hockeyclubs zijn gefilmd in de dameskleedkamer. De Maldense hockeyvereniging Union, NMHC uit Nijmegen en WMHC uit Wageningen werden door de politie op de hoogte gebracht dat hun leden op beelden te zien waren.
Het onderzoek naar het filmen begon toen er bij de Hagenaar dvd's werden aangetroffen met daarop opnames van hockeysters die zich omkleden in de dameskleedkamer. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar de 45-jarige man uit Wassenaar. Hij zou de beelden gemaakt hebben.