Nieuws

Nieuw hoofdstuk Weg naar de Bevrijding

Nieuw hoofdstuk Weg naar de Bevrijding
Na het mislukken van de Slag om Arnhem in september 1944 zetten de geallieerden alles op alles om de weg naar de haven van Antwerpen vrij te maken.
ARNHEM - Na het mislukken van de Slag om Arnhem in september 1944 zetten de geallieerden alles op alles om de weg naar de haven van Antwerpen vrij te maken.
De stad was al begin september bevrijd, maar het gebied rond de Schelde was stevig in handen van de Duitsers, waardoor de geallieerden de waardevolle haven niet voor hun bevoorrading konden gebruiken.
Begin oktober start een serie militaire operaties om het Duitse verzet boven Antwerpen, bij Breskens, in Zuid-Beveland en op Walcheren te breken. Dat gaat ten koste van talloze levens en enorme schade, met name op Walcheren dat met een reeks bombardementen op de dijken onder water wordt gezet. Begin november is de strijd beslist en op 28 november vaart het eerste geallieerde konvooi de haven van Antwerpen binnen.
Weg naar de Bevrijding is een multimediaal project van de Wegener-dagbladen, Omroep Brabant en Omroep Gelderland met financiële steun van het Vfonds. .
Volg de geschiedenis van D-Day tot de Duitse capitulatie ook op onze speciale Facebookpagina.