Nieuws

In november duidelijkheid over zorg Philadelphia

In november duidelijkheid over zorg Philadelphia
Rond 1 november wordt duidelijk waar Philadelphia zorg blijft verlenen aan cliënten die niet in een instelling wonen.
ARNHEM - Rond 1 november wordt duidelijk waar Philadelphia zorg blijft verlenen aan cliënten die niet in een instelling wonen.
Het gaat om dagbesteding en begeleiding. Philadelphia doet in ruim 50 gemeenten mee aan de aanbesteding, waarvan zeker 13 in Gelderland.
Philadelphia besloot eerder al dat ze zich terugtrekt uit 150 van 200 gemeenten. Reden is dat de begeleiding van gehandicapten per 1 januari de verantwoordelijkheid is van de gemeente. De zorgverlener zegt niet te kunnen onderhandelen met 200 verschillende gemeenten. Volgens bestuursvoorzitter Greet Prins is dat onbegonnen werk en levert het een hoop bureaucratie op.

Zorg naar andere zorgverlener

Philadelphia benadrukt op haar website dat het alleen gaat om de zorg voor cliënten van het cluster Werk & Begeleiding. Met de onderdelen Intensieve Zorg en Zorg & Wonen gaat de organisatie gewoon door. In de 150 gemeenten waar de zorginstelling stopt, begeleidt ze 2 tot 5 gehandicapten per gemeente. 450 tot 600 verstandelijk gehandicapten moeten daar overstappen naar een andere begeleider.