Nieuws

De Graafschap nipt langs amateurs DOSKO

De Graafschap nipt langs amateurs DOSKO
De Graafschap heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt.
BERGEN OP ZOOM - De Graafschap heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt.
In Bergen op Zoom werd zondaghoofdklasser DOSKO met 1-0 verslagen. Verdediger Nathaniel Will maakte na een half uur de enige goal voor de profs uit de Achterhoek. Na rust liet de formatie van trainer Jan Vreman veel kansen onbenut. In grote problemen kwam De Graafschap echter nooit.
- verslag -
Al na twee minuten kreeg De Graafschap voor ongeveer 800 toeschouwers een grote kans. Hulst verscheen vrij voor de keeper, maar slaagde er niet in goed af te drukken. Ook de thuisploeg, dat zijn thuiswedstrijden afwerkt op een oude en versleten kunstgrasmat, meldde zich. Nuytemans kreeg een kans voor open doel, maar Vermeij zat er nog net tussen en blokte het schot. Even later was ook Bedaf van de Brabantse zondaghoofdklasser dreigend met een schot van ongeveer 20 meter.

Koolhof op de bank

De Graafschap, zonder Cavlan die met buikklachten aan de kant bleef, bepaalde het ritme van de wedstrijd. De profs hadden veel meer balbezit, maar vonden nauwelijks een gaatje in de compacte verdediging van DOSKO. Na een dik half uur kwamen de Achterhoekers toch op 1-0 in Bergen op Zoom. Will haalde uit in het strafschopgebied en de bal verdween laag in de korte hoek. Even later miste Pröpper een kans van dicht bij op een tweede treffer. Vreman hield Koolhof op de bank. De vormgever kampt met lichte liesklachten en werd mogelijk ook een beetje gespaard voor de beladen derby van zondag tegen NEC.

De Graafschap verzuimt duel te beslissen

De Graafschap zocht na rust opnieuw de aanval, moest het spel ook maken maar op het belabberde kunstgras was dat een lastige opgave. Een tweede goal zou het duel beslissen, maar die viel niet. Na een kwartier verzuimde Van Ewijk de 0-2 te maken. Na een prima aanval had de grillige aanvaller de hoek voor het uitkiezen, maar zijn schot eindigde op de paal. Een minuut later bediende Hulst Van Ewijk opnieuw. Nu gooide doelman Van de Kieboom zich voor het schot. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, verzuimde ook Vermeij tot twee maal toe het duel te beslissen. DOSKO bleef daardoor hoop houden, hoewel de amateurclub nauwelijks gevaarlijk werd. In blessuretijd liet Van Ewijk nog een kans liggen. De Graafschap kwam ook de slotminuten schadevrij door en kan zich nu zonder blessures richten op het thuisduel tegen koploper NEC.
Opstelling De Graafschap: Heusinkveld, Will, Pröpper, Van de Pavert, Cicek (63.Calvete); Lazic, Linssen, Hulst, Tarfi (73.Echcharaf); Vermeij en Van Ewijk