Nieuws

Loopsimulatie Sint Maartenskliniek helpt na beroerte

Loopsimulatie Sint Maartenskliniek helpt na beroerte
In een virtuele wereld worden bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen patiënten geholpen die door een beroerte problemen hebben met lopen.Er is een zogenoemde GRAIL ingericht (Gait Realtime Analasys Interactive Lab) waarmee op een veilige manier kan worden geoefend hoe het is om op straat te lopen of in een stadsbus te staan.
NIJMEGEN - In een virtuele wereld worden bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen patiënten geholpen die door een beroerte problemen hebben met lopen.Er is een zogenoemde GRAIL ingericht (Gait Realtime Analasys Interactive Lab) waarmee op een veilige manier kan worden geoefend hoe het is om op straat te lopen of in een stadsbus te staan.
De GRAIL bestaat uit twee loopbanden met daaromheen een groot scherm en camera's die bewegingen registreren. Op het scherm worden virtuele omgevingen getoond en op de loopbanden worden hellingen en oneffenheden in het loopoppervlak gesimuleerd.
Nu oefenen veel mensen bij de fysiotherapeut en blijkt de stap naar de wereld buiten op straat vaak te groot. Door te oefenen in de GRAIL kan die stap verkleind worden.