Nieuws

Seinpost WOII gevonden bij de Waal in Nijmegen

Seinpost WOII gevonden bij de Waal in Nijmegen
Nijmeegse archeologen hebben aan de noordkant van de Waal de restanten van een communicatiepost uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd.De seinpost is waarschijnlijk eerst door de Duitsers en later door de Amerikanen gebruikt, zei de gemeente Nijmegen donderdag.De vloer en een kacheltje van de communicatiepost zijn opgegraven.
NIJMEGEN - Nijmeegse archeologen hebben aan de noordkant van de Waal de restanten van een communicatiepost uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd.De seinpost is waarschijnlijk eerst door de Duitsers en later door de Amerikanen gebruikt, zei de gemeente Nijmegen donderdag.De vloer en een kacheltje van de communicatiepost zijn opgegraven.
In de directe omgeving van de vindplaats zijn verschillende draadspoelen gevonden, waarvan de draden met de post verbonden waren. De seinpost wordt de komende tijd verder onderzocht.
Aan beide zijden van de Waal is vanaf september 1944 zwaar gevochten, toen Nijmegen frontstad was geworden. Langs de rivier worden nog vaak explosieven gevonden. Ook zijn eerder antitankversperringen, bunkers en wapens opgegraven.