Nieuws

Politie: minder criminaliteit in Gelderland, wel meer autodiefstallen

Politie: minder criminaliteit in Gelderland, wel meer autodiefstallen
Het aantal misdrijven in Gelderland is tussen juli 2013 en juni 2014 gemiddeld met bijna 4 procent afgenomen in vergelijking met heel 2013.
APELDOORN - Het aantal misdrijven in Gelderland is tussen juli 2013 en juni 2014 gemiddeld met bijna 4 procent afgenomen in vergelijking met heel 2013.
Dat blijkt uit de nieuwste misdaadcijfers van de politie.
Het aantal woninginbraken, straatroven en overvallen blijft dalen. Er waren 16 procent minder woninginbraken en een kwart minder overvallen. Volgens de politie komt dat vooral door de inzet van speciale overvallenteams.
Er werden door de politie ook meer verdachten afgehandeld. Dat betekent dat ze worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie, een boete krijgen of worden doorverwezen naar Bureau Halt.
Esther Naber van de politie Oost-Nederland over de misdaadcijfers

Zedenmisdrijven

Niet alle cijfers zijn positief, zo steeg het aantal autodiefstallen met 5 procent en in Gelderland-Midden nam het aantal zedenmisdrijven toe. Daarnaast werden er meer branden en ontploffingen door de politie behandeld, vooral in Gelderland-Zuid. Verder nam in Noord- en Oost-Gelderland en in Gelderland-Midden de drugshandel toe.
De reactietijd van de politie Oost-Nederland ligt ruim boven de norm. In zo'n 90 procent van de gevallen is de politie binnen de norm van 15 minuten ter plaatse.