Nieuws

Werkloosheid Gelderland neemt af

Werkloosheid Gelderland neemt af
Voor de vierde maand op rij is landelijk de werkloosheid gedaald.
ARNHEM - Voor de vierde maand op rij is landelijk de werkloosheid gedaald.
Dat maakte het CBS donderdag bekend. In de maand augustus nam de werkloosheid af met 13.000 personen. Ook het aantal WW-uitkeringen nam af. In Gelderland zijn er wel grote verschillen tussen de regio's als het om WW-uitkeringen gaat.
De afname in Gelderland is minder groot dan de landelijke daling. In augustus daalde het aantal WW-uitkeringen in Gelderland met 0,4 procent. Landelijk is dat 1,5 procent.

Regionale verschillen

Er is een groot verschil in daling tussen de verschillende regio's in Gelderland. Zo nam het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland met 1 procent af, terwijl het in regio Ede/Wageningen met 0,3 procent steeg. Ook in de Achterhoek is een groei te zien van 0,2 procent. In de regio Nijmegen en Midden-Gelderland nam het aantal WW-uitkeringen af.

Uitzendbranche

De gemiddelde daling is er vooral omdat er meer vacatures zijn bij uitzendbedrijven. Dat past volgens het CBS bij het voorzichtige economische herstel. Werkgevers willen weer mensen aannemen, maar zijn voorzichtig. Ze zoeken vooral naar tijdelijk personeel.