Nieuws

Celstraf voor internetchanteur uit Wageningen

Celstraf voor internetchanteur uit Wageningen
Een man van 23 uit Wageningen is woensdag veroordeeld tot 10 maanden cel, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor het chanteren van meerdere personen.Bij een van hen deed de man zich op internet voor als een meisje dat bereid was om tegen betaling voor de webcam uit de kleren te gaan.
ARNHEM - Een man van 23 uit Wageningen is woensdag veroordeeld tot 10 maanden cel, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor het chanteren van meerdere personen.Bij een van hen deed de man zich op internet voor als een meisje dat bereid was om tegen betaling voor de webcam uit de kleren te gaan.
Toen het eerste bedrag was overgemaakt, dreigde hij onder meer aangifte te doen van ontucht als hij niet meer zou krijgen.

Schadevergoeding

Naast de celstraf moet de Wageninger aan een van zijn slachtoffers een schadevergoeding van bijna 29.000 betalen. Daarnaast moet hij ook nog duizenden euro's aan de Staat terugbetalen.
Voor de rechter verklaarde de man dat hij zich een paar jaar heeft beziggehouden met internetoplichting en -chantage. Hij verdiende daarmee een halve ton. De officier van justitie had een jaar cel geëist.