Nieuws

Europese grensregio's tegen Duitse tol

Europese grensregio's tegen Duitse tol
De Europese grensregio's zijn unaniem tegen de Duitse tolplannen, waarbij iedereen op alle Duitse wegen tol zouden moeten betalen.
KLEEF - De Europese grensregio's zijn unaniem tegen de Duitse tolplannen, waarbij iedereen op alle Duitse wegen tol zouden moeten betalen.
Veel gemeenten in de Nederlands-Duitse grensstreek, waaronder Winterswijk, Doetinchem en Oost-Gelre, protesteerden al eerder tegen de tolheffing. Volgens die gemeenten zijn de tolplannen een ramp voor de grensstreek.
'Het is geen houdbare zaak als er voor elk land apart entree moet worden betaald', stelt Heidi de Ruiter van Euregio Rijn-Waal. 'Deze tol is slecht voor de ontwikkeling van Europa en zal in het bijzonder voor de positieve ontwikkelingen in de grensregio's contraproductief zijn', voegt voorzitter Ulrich Francken van Euregio Rijn-Waal daaraan toe.
Tolheffing op alleen de Duitse snelwegen zou volgens haar wel acceptabel zijn. 'Dat gebeurt bijvoorbeeld ook al in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië', verklaart De Ruiter.