Nieuws

Verwarde man springt van dak in Arnhem voor ogen arrestatieteam

De verwarde man in Arnhem, die urenlang op het dak van een rijtjeshuis in de Hilversumstraat zat, is er dinsdagochtend vanaf gesprongen toen hij onder schot werd gehouden door een arrestatieteam.
ARNHEM - De verwarde man in Arnhem, die urenlang op het dak van een rijtjeshuis in de Hilversumstraat zat, is er dinsdagochtend vanaf gesprongen toen hij onder schot werd gehouden door een arrestatieteam.
Verslaggever Arjan Hoefakker van Omroep Gelderland zag het gebeuren en doet verslag en filmde het:
De 29-jarige Arnhemmer was na zijn sprong aanspreekbaar, maar over zijn toestand is niets bekend. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft hem aangehouden voor de vernielingen die hij pleegde aan schoonstenen en het gooien van dakpannen.

Slapeloze nacht

De dakspringer hield de buurt de hele nacht wakker met zijn geschreeuw. De volgende morgen troffen buurtbewoners hem nog steeds aan op het dak. Voordat de man sprong, was de spanning groot.

Naakt

De verwarde man zou maandag een gesprek hebben met de GGZ, maar kwam daar niet opdagen. In plaats daarvan ging hij naar het huis van zijn moeder en klom daar 's middags op het dak. Later trok de Arnhemmer al zijn kleren uit en provoceerde hij de hulpdiensten.
De man zit poedelnaakt op het dak.

Arrestatieteam

De hulpdiensten probeerden de man te overtuigen dat hij naar beneden moest komen, maar zonder resultaat. Omdat hij dakpannen naar beneden gooide, werd de straat in de wijk Elderveld afgezet. Er stond dinsdagochtend een arrestatieteam klaar om hem van het dak te halen. 
Een arrestatieteam maakt zich klaar.
Toen de leden hem vanaf de grond onder schot hielden en er op het dak twee gewapende politiemannen op hem afkwamen, sprong hij van het dak. De man maakte een val van ongeveer 4 meter en belandde in een voortuin. Daarvoor was hij al van het ene huizenblok naar het andere gesprongen.
Op dit bericht kan niet meer worden gereageerd.