Nieuws

Winkel Douwe Egberts in Arnhem gaat dicht

Winkel Douwe Egberts in Arnhem gaat dicht
De winkel en het café van Douwe Egberts in de Koningstraat in Arnhem gaan op termijn dicht.
ARNHEM - De winkel en het café van Douwe Egberts in de Koningstraat in Arnhem gaan op termijn dicht.
Dat geldt ook voor de andere 11 eigen vestigingen van DE. Het assortiment zal voortaan te koop zijn bij de circa 400 winkels van Blokker, dat ook het beheer van het befaamde spaarprogramma van de koffie- en theeproducent overneemt.
Hoeveel mensen hun baan verliezen, kan het bedrijf nog niet zeggen. Wanneer de winkel in Arnhem dichtgaat, is ook nog niet bekend. Woordvoerder Norbert Cappetti weet niet hoe het met het huurcontract zit. In Gelderland is Arnhem de enige stad met een DE-winkel.
Daarnaast telt de keten 12 vestigingen die in handen zijn van franchiseondernemers. Het bedrijf gaat de komende tijd met hen in gesprek, aldus de woordvoerder.

Nieuwe werkwijze

DE en Blokker zijn onlangs al een proef begonnen net de nieuwe werkwijze in 4 winkels, in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. Nijmegen en Alphen a/d Rijn volgen binnenkort. Vanaf medio volgend jaar is het geschenkenassortiment van DE verkrijgbaar in alle Blokker-winkels, en kunnen klanten daar hun spaarpunten verzilveren. 

De befaamde DE-zegels.
Na de in mei aangekondigde fusie met de koffietak van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Mondelez, gaat DE verder onder de naam Jacobs Douwe Egberts. Het bedrijf wil zich puur gaan toeleggen op de productie van koffie en thee. Een eigen winkelnetwerk past daar niet bij. 

Oudste spaarsysteem

Door de samenwerking met Blokker is wel het voortbestaan van het spaarprogramma verzekerd. De waardepunten op de verpakkingen koffie en thee bestaan sinds 1924. Het is daarmee in Nederland het oudste, nog actieve spaarsysteem in zijn soort.
Foto boven artikel Facebookpagina DE