Nieuws

Norbert Klein zoekt eigen 50+ aanhang

Norbert Klein zoekt eigen 50+ aanhang
Norbert Klein gaat op zoek naar een eigen achterban.
HOEVELAKEN - Norbert Klein gaat op zoek naar een eigen achterban.
Het Hoevelakense Tweede Kamerlid heeft een netwerk gelanceerd, waarbij sympathisanten zich kunnen aansluiten. Het netwerk heet 'Vrienden van 50PLUS/Klein'. Leden krijgen er ook iets voor terug. Ze kunnen inbreng leveren voor fractiestandpunten. Ook zullen er Vrienden-bijeenkomsten worden georganiseerd.

Verzoening

Het zou kunnen dat de vriendenclub uitmondt in een nieuwe politieke partij. Maar Klein sluit niet uit dat er toch nog een verzoening tot stand komt met 50Plus, waar Klein tot enkele maanden geleden lid van was. 'Als ze bereid zijn zich op te stellen als een brede volkspartij kunnen we praten', stelt hij als voorwaarde.

Ruzie

Het rommelt al een tijdje rond Norbert Klein en 50PLUS. Het begon toen Martine Baay-Timmerman, de opvolgster van Henk Krol, door Klein uit de Tweede Kamerfractie werd gezet. Daarop zegde het hoofdbestuur van 50PLUS het vertrouwen in Klein op. Klein weigerde zijn zetel op te geven en bleef in de Tweede Kamer zitten. Volgens de regels bleef hij fractievoorzitter, maar de partij zelf achtte Baay-Timmerman als de vertegenwoordiger van 50PLUS. Uiteindelijk zegde Klein zijn partijlidmaatschap zelf op.

Chaos

Nieuwe ontwikkelingen eind vorige week maakten de verwarring rond 50PLUS nog groter. Baay trad wegens ziekte terug als Kamerlid en maakte weer plaats voor Krol. Tijdelijk, zo luidt de officiële mededeling, maar daar gelooft Klein weinig van. Hij noemt de terugkeer van Krol ongeloofwaardig.