Nieuws

Arnhem: geen concrete maatregelen bij derby

Arnhem: geen concrete maatregelen bij derby
De gemeente Arnhem gaat geen concrete maatregelen nemen bij amateurwedstrijden tussen Arnhemse en Nijmeegse voetbalclubs het komende seizoen.
ARNHEM - De gemeente Arnhem gaat geen concrete maatregelen nemen bij amateurwedstrijden tussen Arnhemse en Nijmeegse voetbalclubs het komende seizoen.
Ieder duel wordt, als er aanwijzingen zijn voor ongeregeldheden, afzonderlijk bekeken.
Dat laat de gemeente weten naar aanleiding van het afgelasten van de wedstrijd AFC Arnhem-Sportclub NEC afgelopen zondag.
De gemeente zegt dat er concrete signalen waren dat de wedstrijd in de hoofdklasse verstoord zou worden door aanhangers van Vitesse en NEC. Wat die signalen zijn geweest wil ze niet zeggen. Het is nog niet bekend wanneer het afgelaste duel wordt ingehaald.

Incident

Criminoloog Henk Ferwerda van onderzoeksbureau Beke schaart de zaak onder een incident. 'Het is zeker geen trend dat voetbalvandalen zich naar de amateurvelden verplaatsen. Je ziet wel vaker dat bepaalde groepen afspreken op een bepaalde plek, zoals uitgaansgelegenheden of een afgelegen plek. Dat dit nu bij een amateurclub gebeurt, is in mijn ogen incidenteel.'