Nieuws

Roze vluchtheuvels Wijchen: fout of stunt?

Roze vluchtheuvels Wijchen: fout of stunt?
Is het een perfecte marketingstunt of toch een foutje? Hoe dan ook de gemeente Wijchen is blij met de aandacht die de roze vluchtheuvels het dorp heeft opgeleverd.Er rijzen steeds meer vragen over de roze vluchtheuvels.
WIJCHEN - Is het een perfecte marketingstunt of toch een foutje? Hoe dan ook de gemeente Wijchen is blij met de aandacht die de roze vluchtheuvels het dorp heeft opgeleverd.Er rijzen steeds meer vragen over de roze vluchtheuvels.
De gemeente wilde in het kader van onderhoud de vluchtheuvels een bordeauxrode kleur geven. Volgens een woordvoerder is er een foutje gemaakt, waardoor ze allemaal knalroze werden.

'Komt heel erg goed uit'

En dat lijkt misschien wel erg toevallig. Zaterdag komt namelijk de vrouwenwielerronde de Holland Ladies Tour door het dorp. Volgens Aschwin Kruders van de organisatie rijden de dames langs de heuvels. "Nee, het is geen stunt maar het komt ons wel heel erg goed uit", zegt hij. Bakker Veltmaat zit ook in de organisatie van de ronde. Hij heeft al roze vluchtheuvelgebakjes in de vitrine liggen.

Grote fout

Een rondgang langs verschillende wegmarkeringsbedrijven leert dat het wel een erg grote fout is. Het merendeel van hen zegt dat als ze blik roze verf openmaken toch even zouden bellen met de opdrachtgever of die kleur wel de bedoeling is. "Op het eerste gezicht lijkt op deze vluchtheuvel niet de gebruikelijke coating te liggen, die heel lang meegaat, maar gewone verf. Dat is op zich al opmerkelijk. Nog daargelaten dat niemand even met de opdrachtgever belt als die felroze kleur opduikt bij de werkzaamheden. Ik zou in ieder geval even bellen of dat de bedoeling is."

Aandacht tot in India

De gemeente ontkent dat het een stunt is. “Het is echt een foutje, maar we zijn wel blij met alle aandacht.” Foto's van de vluchtheuvels gingen de hele wereld over tot India aan toe. Donderdagavond tijdens de eerste raadsvergadering ging als grap de roze loper uit, was er roze taart en was de kleding van de raadsleden ook overwegend roze.
Dank je wel banketbakkerij #tKraayennest voor de zoete verrassing! Dat is nog eens de dag starten!#rozevluchtheuvel pic.twitter.com/rdwtraCjqw
— Hans Verheijen (@Hansverheijen)
Ook in de raadzaal van #Wijchen duikt plots roze op... Nog 2 nachten slapen en dan start de @ladiestour in #Wijchen! pic.twitter.com/Al4hGZeu9B
— Hans Verheijen (@Hansverheijen)