Nieuws

Arnhem wijst meer dan helft subsidieaanvragen af

Arnhem wijst meer dan helft subsidieaanvragen af
De commissie culturele subsidies van de gemeente Arnhem heeft het grootste deel van de subsidieaanvragen voor culturele activiteiten afgewezen.
ARNHEM - De commissie culturele subsidies van de gemeente Arnhem heeft het grootste deel van de subsidieaanvragen voor culturele activiteiten afgewezen.
Slechts 22 van de 47 aanvragen voldeden aan de criteria. 

Geld over door afwijzingen

Door alle afwijzingen is er nog ruimte in het budget van meer dan 1,3 miljoen euro. Voor 2015 is ongeveer 33.000 euro over, voor 2016 is dat ruim 65.000 euro. De commissie, onder leiding van oud-gedeputeerde Hans Esmeijer, adviseert om geld beschikbaar te houden voor Jazz-programmering. Vier aanvragen voor jazz-muziekevenementen kregen een negatief advies, maar volgens de commissie moet jazz wel een plek krijgen in de stad.

Veel festivals

Onder de aanvragen bevonden zich verrassend veel festivals, waaronder ook nieuwe festivals als Muziek bij de Buren en Tentstock. De initiatieven worden geroemd om hun originaliteit. Bestaande festivals zoals Hoogte80 en Park Open krijgen subsidie omdat ze sterk zijn op het gebied van samenwerking en cultureel ondernemerschap. Theatergroep De Plaats krijgt een bijdrage vanwege de samenwerking tussen amateurs en professionals.