Nieuws

Broers Kevin America blijven zoeken naar moordenaar

Broers Kevin America blijven zoeken naar moordenaar
Twee broers van de vermoorde Nijmegenaar Kevin America zoeken nog steeds zelf naar de moordenaar.
NIJMEGEN - Twee broers van de vermoorde Nijmegenaar Kevin America zoeken nog steeds zelf naar de moordenaar.
De 36-jarige Kevin America, boksleraar en vader van drie kinderen, werd op 29 december 2012 in de buurt van zijn huis in Nijmegen doodgeschoten. Het politieonderzoek ligt al ruim een half jaar stil. Maar zijn broers laten het er niet bij zitten, zo bleek dinsdagmorgen tijdens een rechtszaak tegen de twee.

Tablet

De broers worden verdacht van een gijzeling op 24 mei. Twee weken voor het incident zouden ze ene Mo, die 'De Kleine' wordt genoemd, een tablet hebben uitgeleend. Deze man zou informatie over de moord op Kevin op de tablet zetten. Als deze Mo niets meer van zich laat horen, raken de broers geïrriteerd.

Achtervolging

Op 24 mei dit jaar zien ze Mo in de Nijmeegse binnenstad lopen in gezelschap van een man die 'De Dikke' wordt genoemd. Het leidt tot een achtervolging door de Molenpoortpassage. 'De Kleine' weet te ontkomen, 'de Dikke' wordt meegenomen. Hij moet zijn vriend Mo bellen om de tablet terug te brengen. Volgens de broers is 'de Dikke' uit vrije wil meegegaan, maar zelf ontkent hij dit. Hij heeft zich dezelfde nacht doodsbang bij de politie gemeld, zegt de officier van justitie.

Strafblad

Volgens justitie hebben de twee broers ook twee anderen bedreigd. Daar willen de verdachten niets over zeggen. Justitie eist, mede gelet op hun strafblad, een celstraf van 18 maanden tegen de oudste broer en 15 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tegen de jongste broer. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.