Nieuws

'Een huurmoord in opdracht van het college'

'Een huurmoord in opdracht van het college'
'Een huurmoord in opdracht van het college van burgemeester en wethouders.' Met die woorden trekt voorzitter Jan van Walsem van Theater Harderwijk fel van leer in een open brief aan de burgemeester van Harderwijk.
HARDERWIJK - 'Een huurmoord in opdracht van het college van burgemeester en wethouders.' Met die woorden trekt voorzitter Jan van Walsem van Theater Harderwijk fel van leer in een open brief aan de burgemeester van Harderwijk.
Van Walsem is kwaad vanwege een zin in een internetenquête van de gemeente. Daarin staat dat: 'Het theater aan de Stationslaan gaat stoppen'. Iets wat volgens Van Walsem zeker nog geen uitgemaakte zaak is. Harderwijk denkt weliswaar na over een nieuw theater in het Waterfront, maar de komst daarvan is nog onzeker.
De gemeente zou er met de tekst van de enquête voor zorgen dat de onzekerheid over het huidige theater groter wordt en publiek zou wegblijven.
Burgemeester Van Schaik van Harderwijk is in het buitenland en kon zaterdag zelf niet reageren op de open brief. Namens het college wil wethouder van cultuur Van Noort niet ingaan op de 'persoonlijke brief' van de theatervoorzitter. Wel laat de wethouder weten dat de zin in de enquête moet worden gelezen als een stelling en niet als een vaststaand feit. Met de enquête wil het gemeentebestuur er achter komen wat er in Harderwijk leeft.