Nieuws

'Wat een normaal persoon eigenlijk weegt, dat moet ik kwijt'

ERMELO - In negen maanden tijd van je overgewicht af waar je al je hele leven mee worstelt.
Zaterdagochtend vroeg zijn vijf vrouwen uit Ermelo begonnen aan een intensief traject, waarin ze onder professionele begeleiding gaan afvallen.
Het project 'Overgewicht XXL' is een idee van Olav Pranger uit Ermelo. Hij heeft een fitnesscentrum in Ermelo. De vrouwen gaan de komende negen maanden iedere dag tussen 6 uur en 7 uur in de ochtend, een pittige training volgen. 'Daarnaast worden ze gemotiveerd om ook in hun eigen tijd meer te bewegen', zegt Pranger.

Slecht eetpatroon

Bewegen alleen is niet genoeg. 'Het eetpatroon van deze meiden is dusdanig slecht, dat het voor hen op zo'n overgewicht uitgelopen is', zegt diëtiste Henka Spriensma. Zij gaat de deelnemers de komende maanden helpen bij het ontwikkelen van een eetpatroon dat bij hun leven past.

60 kilo afvallen

Marloes de Vries is 23 en weegt 138 kilo. Ze wil maar liefst 60 kilo afvallen. 'Ik ben niet fit en werk met kinderen. Ik kan soms heel moeilijk de kinderen optillen.' Het afvallen wordt een hele opgaaf. 'Ik wil 60 kilo afvallen. Wat een normaal persoon eigenlijk weegt, dat moet ik kwijt.'