Nieuws

Nijmeegse reddingsbrigade wil geld

Nijmeegse reddingsbrigade wil geld
De Nijmeegse reddingsbrigade (NRB) wil geld van de gemeente.
NIJMEGEN - De Nijmeegse reddingsbrigade (NRB) wil geld van de gemeente.
Donderdagavond hebben de NRB en Watersport Nijmegen een plan aangeboden wethouder Renske Helmer van sport en accomodaties.

De gevaren van stromend water niet onderschatten

De nevengeul bij Lent zal straks veel sporters en watersportrecreanten trekken. Volgens de NRB brengt dat ook veiligheidsrisco's met zich mee. Johan Verhoeven van de Njimeegse Reddingsbrigade: " Het aantal verdrinkingsgevallen en watersportongelukken van deze zomer is niet alleen betreurenswaardig, maar het is ook een dringende waarschuwing om de gevaren van stromend water en waterverkeer niet te onderschatten."
Samen met Watersport Nijmegen wil de NRB een forse bijdrage leveren aan de veiligheid en het toezicht op en rondom het water van het stadseiland: de nevengeul en de Waal bij Nijmegen. Die bijdrage bestaat onder meer uit mobiele strandwacht, observatiepost en toezicht op het water en toezicht en veiligheid bij (sport)-evenementen.

Basisinzet

Voor de uitoefening van de veiligheidstaken heeft de Nijmeegse Reddingsbrigade naar eigen zeggen onder meer een observatiepost en EHBO-ruimte, een botenhuis en een steiger nodig. De NRB garandeert de benodigde basisinzet (kosten minimaal € 96.000 per jaar) als de gemeente Nijmegen structureel zorgt voor huisvesting en financiële tegemoetkoming van € 20.000 per jaar.