Nieuws

Van Hummel heeft zin in Arnhem-Veenendaal

ARNHEM - Kenny van Hummel uit Huissen kan haast niet wachten tot vrijdag, als de klassieker Arnhem-Veenendaal wordt verreden.Start in achtertuin"Het kriebelt wel.
Ik draai al mijn rondjes op de Posbank. De start is nu in Arnhem in mijn achtertuin, ik kan er op de fiets heen. De koers ligt me wel. Ik heb alle podiumplaatsen al gehad, in 2009 won ik zelfs. Zolang de finish in Veenendaal ligt, zal het normaal gesproken in een sprint eindigen. Misschien wordt het wel mooier als ze de finish in Arnhem liggen vlak na de Posbank. Al kan ik deze klimmetje ook wel aan, alles op de power."

Te volgen via een App

"Ik ben net als Bobbie Traksel met een speciale App te volgen. Nieuwe snufjes in de wielrennerij, dat is wel leuk. Dan kun je mijn hartslag zien tijdens die koers. En er zullen zeker tien slagen extra bij zitten, want dit is toch een speciale koers voor mij. Schrijf mij maar op bij de favorieten, want ik heb dit jaar bewezen dat ik goed genoeg ben om nog te winnen."

Italiaanse ploeg

Van Hummel rijdt dit seizoen voor het eerst voor de Italiaanse Androni-formatie. "Ik kan blijven, maar we zijn nog met andere partijen bezig. We zien het nog eventjes aan. Maar ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik kan me ook al redelijk verstaanbaar maken in het Italiaans, maar niet vlekkeloos. Dat levert soms hilarische momenten op, maar ze begrijpen meestal wel wat ik eruit flap. Ze kunnen het wel waarderen dat ik de taal wil leren en spreken."