Nieuws

De technisch directeur van NEC is een bureau

CUIJK - NEC heeft technisch directeur Edo Ophof vervangen op een unieke wijze.
Zijn taken zijn overgenomen door het bureau Futuralis uit Cuijk.
"Het is nieuw en roept dan even wat vraagtekens op. Ik denk dat het in de praktijk heel aardig gaat", verklaart directeur voetbalzaken Johan Hansma van Futuralis.
"We liggen goed op koers. We hebben veel spelers goed weten te verkopen voor NEC en er staat een nieuwe selectie binnen het salarishuis dat NEC heeft gesteld. Onze eigen spelers hebben wij niet ondergebracht bij NEC, we moeten onafhankelijk blijven."

'Goede balans in het elftal'

"We zijn één team met één doel, één missie en dat is promotie. Afgelopen weekend is NEC goed begonnen, maar het is lastig, want je bent wel de favoriet. We hebben een bepaald type spelers aangetrokken. De eerste twee spelers die we gehaald hebben zijn Breinburg en Daemen. Die weten hoe het is om in de eerste divisie te spelen en ze zijn complementair aan elkaar. Ze zorgen voor een goede balans in het elftal. Dat is een belangrijke basis om succesvol te zijn dit jaar."
Het contract loopt officieel tot 1 september, maar de clubleiding van NEC is zodanig tevreden, dat de samenwerking mogelijk wordt gecontinueerd. "Het is heel uniek", constateert CEO Roderik van Kerkhof van Futuralis. "We gaan nu met elkaar een goede analyse maken van deze periode en dan kijken we wat eruit komt. Van onze kant is het in ieder geval ook heel goed bevallen."