Nieuws

Te weinig badeendjes verkocht voor Rijnrace

Te weinig badeendjes verkocht voor Rijnrace
De Eusebius Duckrace wordt verplaatst naar volgend jaar. De race met de rubberen badeendjes op de Rijn stond gepland voor 7 september, maar wordt nu gehouden op zondag 10 mei 2015.
ARNHEM - De Eusebius Duckrace wordt verplaatst naar volgend jaar. De race met de rubberen badeendjes op de Rijn stond gepland voor 7 september, maar wordt nu gehouden op zondag 10 mei 2015.
Dat meldt de Stichting Eusebius Arnhem. 

Eendjes racen voor restauratie

De duckrace is 1 van de vele manieren om geld voor de restauratie van de Eusebiuskerk in te zamelen. Maar er zijn te weinig eendjes verkocht. De Stichting Eusebius wil nu meer tijd nemen om de eendjes te slijten. Mede vanwege de vakantietijd is het mislukt om de beoogde 5000 badeendjes te verkopen.

Eendje adopteren

Bij de duckrace adopteren deelnemers een eendje door een lot te kopen voor 10 euro. De badeendjes worden met z'n 5.000 tegelijk in het water gekieperd. Het eendje dat stroomafwaarts als eerste over de finish dobbert, wint voor z'n adoptie-ouder een auto.
Een milieuorganisatie toonde zich vorige maand bezorgd over de race. Volgens de Plastic Soup Foundation zijn de eendjes slecht voor het milieu. Niet elk eendje wordt uit het water gehaald, zegt de organisatie.