Nieuws

Meisje (10) overlijdt na ongeluk in Beltrum

BELTRUM - Het 10-jarige meisje uit Warnsveld dat maandagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding in Beltrum is aan haar verwondingen overleden.
Dat meldt de politie.
Het meisje deed mee aan een dropping, die werd georganiseerd door camping Het Eibernest in Eibergen. De camping organiseert wekelijks droppings voor kinderen. Op de camping is het nieuws hard aangekomen, zegt de eigenaar. Volgens hem hadden de kinderen reflecterende hesjes en was er voldoende begeleiding.
Het meisje liep rond 22.10 uur samen met anderen over de Deventer Kunstweg toen ze werd aangereden door een 19-jarige automobilist uit Groenlo. De groep liep volgens de politie aan de linkerkant van de weg. Het meisje is met botbreuken en hersenletsel naar het ziekenhuis in gebracht. Ze is daar 's nachts overleden. Er werd ook een traumaheli ingezet.
De politie is op zoek naar getuigen. Zo wil ze graag in contact komen met de automobilist die voor de auto reed die het meisje aanreed.
Volgens een man die het ongeluk zag gebeuren, ging het mis toen de auto een tegenligger trof. De weg in het buitengebied is zo smal dat auto's over de verharde berm moeten rijden als ze elkaar willen passeren. Een meisje dat dicht bij de weg liep, werd door de auto geschept. Drie anderen liepen volgens de man niet zo dicht bij de weg.

Gemeente: gevaarlijke weg

De gemeente laat weten dat de gedachten uitgaan naar de nabestaanden van het tragisch ongeval. De weg staat bekend als gevaarlijk, aldus een woordvoerder. Het is niet voor niets dat de toegestane maximumsnelheid daar is teruggebracht van 80 naar 60 kilometer per uur. Er zijn geen voorzieningen voor voetgangers. De gemeente wacht de bevindingen van de politie af.
Op internet is een condoleanceregister voor het meisje geopend.