Nieuws

'Geboycotte goederen moeten van de markt'

'Geboycotte goederen moeten van de markt'
De goederen die bestemd zijn voor Rusland maar dat land niet in kunnen door Russische boycotmaatregelen, zouden van de markt moeten worden gehaald.
ARNHEM - De goederen die bestemd zijn voor Rusland maar dat land niet in kunnen door Russische boycotmaatregelen, zouden van de markt moeten worden gehaald.
Hierdoor kan de schade van de tegensancties van Moskou binnen de perken worden gehouden, stellen ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en de boeren- en tuindersorganisatie LTO Nederland.

Doordraaien

De vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven roepen Brussel op om het massaal 'doordraaien' of niet oogsten van al de geweerde groente, fruit, vlees en zuivel mogelijk te maken. Dat moet ervoor zorgen dat de prijzen van deze producten marktbreed niet enorm gaan dalen.
Volgens een woordvoerder van LTO is deze maatregel vooral bedoeld om prijsdaling te voorkomen. 'We willen zo evenwicht houden in vraag en aanbod. Zo kunnen we nog redelijke prijzen bereiken', aldus Nico van Ruiten van LTO Glaskracht.

Deel vernietigd

Het van de markt weren van goederen betekent volgens LTO Nederland overigens niet dat alle groente en fruit vernietigd gaan worden. Een van de mogelijkheden is dat de goederen die niet naar Rusland gaan aan de Voedselbank worden geschonken. 'Maar waarschijnlijk zal een deel, net als bij de EHEC-crisis, wel vernietigd moeten gaan worden', aldus Van Ruiten.