Nieuws

Achilles verliest seizoensopening van Jong PSV

EINDHOVEN - Achilles'29 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-0 verloren van Jong PSV.
Het duel werd voor rust beslist, toen het klasseverschil erg groot was.
De Groesbeekse amateurs begonnen aan hun tweede seizoen in de eerste divisie. Het debuut eindigde met een laatste plaats. Bij Achilles ontbrak de geblesseerde aanvaller Rutger Worm, hij werd vervangen door Freek Thoone.

Prachtig doelpunt Bakkali

De thuisclub was direct gevaarlijk. Leon ter Wielen redde knap op een kopbal van Derijck en Rommens raakte de paal. Van Overbeek kon even later zomaar doorlopen, maar hij schoot voorlangs. Achilles profiteerde bijna van een slechte breedtepass bij PSV die werd opgepikt door Jop van Steen, die Levi Raja Boean mooi vrijspeelde, maar zijn schot werd door Bertrams uit de kruising getikt. Nadat Tim Konings werd afgetroefd door Bakkali, schoot het grote talent de bal prachtig in de kruising.

Achilles loopt achter Jong PSV aan

Jong PSV domineerde de wedstrijd, Achilles liep vooral achter de tegenstander aan, alleen Lion Kaak zorgde af en toe voor mooie openingen in het Groesbeekse spel. Bakkali was nog wel een keer dreigend, maar Steven Edwards blokte zijn schot. Vlak voor rust viel de logische 2-0 door Rommens. Daar ging wel een fout van Twan Smits aan vooraf.

Vlees noch vis

Na rust speelde Achilles wat meer op de helft van de tegenstander. Tot echte kansen leidde dat niet, behalve een poging van Steven Edwards. Jong PSV had er niet veel zin meer in, het was eigenlijk vlees noch vis. Freek Thoone waagde het van afstand en de bal verdween net over de kruising. De matig spelende aanvoerder Smits werd in de slotfase nog gewisseld. Vlak voor tijd was Jop van Steen nog dichtbij de 2-1.
Opstelling: Ter Wielen; Dingil, Edwards, Maletic, (Zeller) Konings; Raja Boean, Kaak, Smits, (Sürmeli), van Steen; Hendriks, Thoone (Shanwary).