Nieuws

Man uit Oosterbeek nog vast na dodelijke aanvaring

OOSTERBEEK - De 49-jarige schipper uit Oosterbeek die vastzit voor een dodelijke aanvaring op de Vinkeveense Plassen, hoort vrijdag of hij op vrije voeten komt.
Aanvankelijk zou dit donderdag al bekend zijn.
De onderzoeksrechter oordeelde woensdag dat hij niet langer in de cel hoeft te zitten, maar het OM ging daar tegen in beroep. Tot vrijdag blijft de man in ieder geval vastzitten.
De Oosterbeker bestuurde  een speedboot die zaterdag op een andere boot botste. Daar kwamen twee mannen uit Leusden van 51 en 42 jaar bij om het leven.

Andere verdachten vrij

Twee andere verdachten in de zaak, een man van 30 en een 26-jarige vrouw uit Amstelveen, komen vanmiddag op vrije voeten. Zij zaten bij de Oosterbeker in de speedboot en werden zondagochtend vroeg samen met hem opgepakt.
De schipper van de speedboot ging er na de botsing met hoge snelheid vandoor. De politie zette een achtervolging in met onder meer jetski's en een politiehelikopter en wist de inzittenden van de speedboot na enkele uren te traceren.

'Dol op hard varen en rijden'

De politie was volgens een woordvoerder woensdag nog druk bezig met het onderzoek naar wat er precies is gebeurd op het water. Rechercheurs besteden onder andere aandacht aan Facebookpagina's van de verdachte, waarop hij zelf laat zien dat hij dol is op hard varen en hard rijden.