Nieuws

'Sms-bom' wegens overval Winterswijk

'Sms-bom' wegens overval Winterswijk
De politie heeft vandaag een 'sms-bom' uitgedaan onder 8500 mensen die volgens telefoongegevens op 2 juli in de buurt van Winterswijk waren.
WINTERSWIJK - De politie heeft vandaag een 'sms-bom' uitgedaan onder 8500 mensen die volgens telefoongegevens op 2 juli in de buurt van Winterswijk waren.
Op die woensdagavond werd een overval gepleegd op een woning aan de Groenloseweg, waarbij de 52-jarige bewoner om het leven kwam.
De politie hoopt met de sms-bom mensen van buiten de regio te bereiken die mogelijk iets gezien hebben wat te maken heeft met de overval.
De bewoonster van het huis werd bij de overval gedwongen haar pincode af te geven en vervolgens vastgebonden in haar huis. Haar man Erik te Selle, een bekende aannemer in Winterswijk, werd later dood onder een zeil in zijn tuin gevonden. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, zegt de politie.

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond foto's van de man die op de avond van de overval geld gepind heeft met de gestolen pas van de familie Te Selle.
Ook waren er foto's te zien van drie mannen die gefotografeerd zijn bij het zwembad van Winterswijk. Eén van de mannen droeg een paarse rugzak of tas. De mannen spraken onderling een vermoedelijk Oost-Europese taal en tegen de vrouw gebrekkig Engels. Ze zijn in de 20.
Te Selle was een zeer sociale, hardwerkende man, aldus de politie. Uit onderzoek is tot nu toe niets vreemds naar voren gekomen wat aanleiding zou kunnen zijn voor zijn dood.