Nieuws

Twee doden door aanvaring; man uit Oosterbeek nog steeds vast

VINKEVEEN - Na de dodelijke aanvaring op de Vinkeveens plassen zaterdagavond, hield de politie zondag nog 2 mensen aan.
Het gaat om een man en een vrouw uit Amstelveen.
Een 49-jarige Oosterbeker werd zondagochtend al aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Ook een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Nieuwkoop werden aangehouden, zij zijn inmiddels weer vrijgelaten maar blijven verdachten in de zaak, meldt de politie.
Bij de aanvaring kwamen 2 mannen uit Leusden van 42 en 51 jaar om het leven. Twee andere Leusdenaren van 44 en 47 konden ongedeerd uit het water worden gehaald.

Boot voer door na aanvaring

Na aanvaring voeren de opvarenden van de andere boot door. De man en vrouw uit Nieuwkoop en de man uit Oosterbeek werden zondagochtend vroeg opgepakt in een huis in Vinkeveen. Bij dat huis lag een beschadigde boot, met schade aan de voorkant die overeenkomt met een aanvaring. Wie de boot bestuurde, wordt onderzocht. De politie zoekt getuigen. De verdachten hebben geen verwondingen.

'Alles uit de kast'

De botsing gebeurde rond kwart voor elf zaterdagavond. De politie haalde na de fatale aanvaring 'van alles uit de kast' om de doorgevaren boot te vinden. Een politiehelikopter, boten en jetski's werden daarbij ingezet. Het vaartuig werd uiteindelijk aangetroffen bij het huis in Vinkeveen.