Nieuws

Stille tocht in Zutphen voor Rowen Bats (12)

Stille tocht in Zutphen voor Rowen Bats (12)
Voor Rowen Bats wordt zaterdag een stille tocht gehouden.
ZUTPHEN - Voor Rowen Bats wordt zaterdag een stille tocht gehouden.
De 12-jarige scholier uit Zutphen kwam met zijn moeder en haar vriend om bij de ramp met de MH17.
De tocht vertrekt om 19.00 uur bij de Lea Dasbergschool in de wijk Leesten. Rowen zat daar op basisschool; hij had net afscheid genomen - was over de rode loper naar buiten gehold - omdat hij naar de brugklas ging. De tocht eindigt op de Canadasingel bij het skatepark.

Zonnebloemen

Er is een kleine ceremonie met een toespraak. Ook wordt een lied gezongen. Als mensen bloemen willen meenemen, gaat de voorkeur van de familie uit naar zonnebloemen. Het verzoek is om in het wit te komen. Ook mensen die Rowen niet persoonlijk kenden, kunnen meelopen.
Voor Rowen is een speciale Facebookpagina aangemaakt: Een kaars voor Rowen.

Nijmegen

Voordat de selectie-elftallen 1 en 2 van voetbalvereniging Trekvogels gaan trainen, herdenken ze zondag het overlijden van Pieter Huijbers. Om 10.00 uur staan de spelers op het veld stil bij het feit dat hij met zijn vriendin omkwam bij de vliegramp in Oekraïne.
Normaal zou Huijbers aanwezig zijn bij de start van het seizoen. De Nijmegenaar was basisspeler in het tweede team. Voor velen zal het moeilijk zijn om zonder hem de draad op te pakken, zegt voorzitter Henk Jans van Trekvogels.
De bijeenkomst is besloten, alleen voor leden van de voetbalvereniging.