Nieuws

'Pas op voor valse e-mails bij overgang naar IBAN'

'Pas op voor valse e-mails bij overgang naar IBAN'
Ouderenbond ANBO waarschuwt voor valse e-mailberichten die klanten van banken zeggen te helpen bij de overgang naar IBAN.Vanaf vandaag zijn de bankrekeningnummers van 9 cijfers onbruikbaar voor het overmaken van geld en moet iedereen de IBAN-code gebruiken.
ARNHEM - Ouderenbond ANBO waarschuwt voor valse e-mailberichten die klanten van banken zeggen te helpen bij de overgang naar IBAN.Vanaf vandaag zijn de bankrekeningnummers van 9 cijfers onbruikbaar voor het overmaken van geld en moet iedereen de IBAN-code gebruiken.
Dat rekeningnummer bestaat uit 18 cijfers en letters. IBAN moet het betalingsverkeer in Europa makkelijker maken.
De valse e-mails leiden bezoekers naar websites die rekeningen van klanten plunderen, zegt de ANBO. 'Open die mails niet', zegt een woordvoerster.
De Telegraaf meldt dat ING pas ruim 80 procent van de 8,5 miljoen passen heeft vervangen, ABN Amro 'ruim de helft' van 6 miljoen passen.

Nieuwe bankpas

Dat wil niet zeggen dat mensen met een oud pasje niet meer bij hun geld kunnen. Pasjes zijn geldig tot aan de vervaldatum. Klanten krijgen dan automatisch een nieuw pasje.
De woordvoerster van de ANBO zegt: 'Banken stoppen met ingang van vandaag met het automatisch invullen van IBAN-nummers bij overboekingen. Daar zouden ze gewoon mee moeten doorgaan', vinden wij.