Nieuws

Weblog Vitesse - Chelsea

ARNHEM - Vitesse nam het woensdagavond in een oefenduel op tegen voetbalgrootmacht Chelsea.
De Arnhemmers verloren met 1-3.
Het sterrenteam van Jose Mourinho kwam met grote namen naar GelreDome zoals Fernando Torres, Diego Costa en Cesc Fabregas. Ook Marco van Ginkel, ex-Vitesse, verscheen aan de aftrap.
Omroep Gelderland was er bij. In dit liveblog vindt u alles over de wedstrijd.

Liveblog gesloten.

21:15: Invaller Djurdjevic bepaalt de eindstand op 1-3.
21:09: het stadion zit vol vanavond:

21:03: grote fout, en niet voor het eerst, van aanvoerder Guram Kashia. Costa is pijlsnel weg en laat vrij voor Velthuizen Matic scoren. 0-3 en wedstrijd definitief in het slot.
20:54: onder luid applaus verlaat Marco van Ginkel het veld. De oud-Vitessenaar die een redelijk anonieme wedstrijd speelde, wordt bij Chelsea vervangen door Romeu.
20:50: verse krachten melden zich bij Vitesse. Oliinyk, Marvellous Nakamba en Diks komen. Traore, Vejinovic en Wallace eraf. Nog een klein half uur. Nog altijd 0-2 voor Chelsea in Gelredome waar bijna 20 duizend toeschouwers aanwezig zijn.
20:47: prachtig schot van Labyad. Cech redt maar net.
20:32: Piet Velthuizen wisselt na rust Eloy Room af. Bij Chelsea is de ervaren John Terry in de ploeg gekomen voor Filipe Luis.
20:11: Vejinovic heeft bijna succes met een vrije trap. De vingertoppen van Cech voorkomen de verdiende aansluitingstreffer.
20:07: prachtige pass door de as van het veld van Vejinovic op Leerdam die vrij voor het doel stuit op de ervaren Cech. Het blijft 0-2. Leerdam laat zien op het middenveld over diepgang en loopvermogen te beschikken.
19:54: De ploeg van Mourinho valt vooral op door een razendsnelle omschakeling. Salah brengt Chelsea bijna op 0-3.
19:53: Chelsea komt op 0-2 door een prachtige vrije trap van Cesc Fabregas. Eloy Room, die opnieuw de voorkeur krijgt boven Piet Velthuizen, is kansloos.

19:51 Ook oud-Vitesse trainer John van den Brom is bij de wedstrijd tegen Chelsea.

19:40 Vitesse dringt aan en speelt zeker niet slecht. De ploeg van trainer Bosz heeft het meeste initiatief, zet brutaal druk bij balverlies en krijgt ook kansen. Qazaishvili schiet van ongeveer 20 meter rakelings over. Een minuut later kopte Pröpper net naast. Traore mikt net naast.
19:34 Chelsea komt na vier minuten al op 0-1 door Salah. Costa heeft een vrije doortocht vanaf de middencirkel, houdt het overzicht en Salah kan voor een leeg doel scoren.

19:25 De opkomst:
19:10: Chelsea is alleen met het 'voetballende deel' naar Arnhem gekomen. De top van de Engelse club is niet aanwezig. Geen Roman Abramovitsj bijvoorbeeld dus in Gelredome.

18:58
Opstellingen van beide elftallen.
Vitesse: Room, Wallace, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk; Pröpper, Vejinovic, Leerdam; Traore, Qazaishvili, Labyad
Chelsea: Cech, Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Felipe Luis; Van Ginkel, Fabregas, Matic; Salah, Costa, Torres
18:55 Verslaggever Richard van der Made is bij de ingang GelreDome en ziet hoeveel indruk de komst van Chelsea maakt bij supporters.

18:45 De wedstrijd tussen de twee clubs die al vier jaar samenwerken, komt op een pikant moment voor Vitesse. De club zou onder meer volgens Marcell Ham, al jaren zakenpartner van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, mogelijk opnieuw worden verkocht. Maar de directie spreekt dat pertinent tegen.

18:40 Is het voor Marco van Ginkel eigenlijk een thuis- of een uitwedstrijd? Misschien voelt het als een thuiswedstrijd voor de oud-Vitesse speler, maar de middenvelder is nu toch echt in dienst van Chelsea.
18:35 Hij coachte bij verschillende topclubs, in honderden stadions over de hele wereld, maar vanavond mag Jose Mourinho aan de bak in Arnhem.
18:30 De wereldberoemde spelers van Chelsea komen aan bij GelreDome waar ze onthaald worden door fans uit heel Nederland.