Nieuws

Hoger beroep tegen camping Lichtenvoorde afgewezen

Hoger beroep tegen camping Lichtenvoorde afgewezen
Er komt een nieuw vakantiepark aan de Eikendijk in Lichtenvoorde.
LICHTENVOORDE - Er komt een nieuw vakantiepark aan de Eikendijk in Lichtenvoorde.
De bouw van het park stond al gepland, maar dat werd tegengehouden door de Motor- en Autoclub in Lichtenvoorde. Het terrein van de club ligt ongeveer 300 meter van het vakantiepark. De vereniging is bang dat ze in de toekomst klachten krijgt over geluidsoverlast en daardoor haar activiteiten moet verplaatsen of een nieuw terrein moet zoeken.
Het gaat om een stuk grond van 5 hectare waar plaats is voor 140 tenten of caravans. De eigenaar van de grond wil de 140 individuele campingplaatsen verkopen. Kampeerders worden dan zelf eigenaar van de grond en kunnen komen kamperen wanneer ze willen. Er mogen alleen tenten en verrijdbare caravans op de camping staan; permanente bewoning is niet toegestaan. Een stuk grond gaat tussen de 4950 en 6500 euro kosten.
De Motor- en Autoclub Lichtenvoorde had bezwaar aangetekend, maar dit werd op 12 april 2012 ongegrond verklaard. De vereniging ging vervolgens in beroep, maar ook dit werd op 18 oktober 2013 afgewezen. De vereniging ging daarna in hoger beroep. Volgens haar is de camping in strijd met het bestemmingsplan. Op 30 juli is ook het hoger beroep afgewezen. Volgens de rechtbank voldoet het nieuwe vakantiepark wel aan het bestemmingsplan en mag het daarom gewoon gebouwd worden. Dat geldt ook als de campingplekken individueel verkocht worden.
De camping gaat waarschijnlijk in mei of juni open. De bouw van de receptie en een sanitairgebouw begint al eerder.