Nieuws

Nu ook Meldpunt Geen112 in Drenthe

Nu ook Meldpunt Geen112 in Drenthe
Na Omroep Gelderland en RTV Noord, heeft nu ook de regionale omroep RTV Drenthe een Meldpunt Geen112 gelanceerd.
ARNHEM/ASSEN - Na Omroep Gelderland en RTV Noord, heeft nu ook de regionale omroep RTV Drenthe een Meldpunt Geen112 gelanceerd.
Hier kunnen de inwoners van de provincie Drenthe melding doen van problemen met de mobiele dekking.
Omroep Gelderland opende in mei het Meldpunt Geen112, na enkele incidenten waarbij mensen met hun mobiele telefoon door gebrek aan dekking het alarmnummer 112 niet konden bellen. Inmiddels zijn er bij Omroep Gelderland ruim 300 meldingen binnen gekomen. Meldingen blijven welkom.

Sms-jes voor AED

In Drenthe is bekend dat (net als in delen van Gelderland) de sms-jes van de stichting Hartveilig niet binnenkomen bij de vrijwilligers. Deze sms-jes moeten de vrijwilligers waarschuwen als iemand hartproblemen heeft en de AED ingezet moet worden. Die berichten komen door het slechte signaal vaak niet aan.

Hoorzitting in Tweede Kamer

Op woensdag 10 september 2014 wordt in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden over de problemen met de mobiele dekking in Nederland. Wijkagent Willem Saris uit Winterswijk en Engelina van Steenbrugge-Spiering, de opsteller van het Zaltbommelse CDA-rapport Problemen 112 Zaltbommel zijn uitgenodigd om de Tweede Kamer over deze kwestie te informeren.
Omroep Gelderland wil voorafgaand aan de hoorzitting in Den Haag de meldingen van Geen112 overhandigen aan de minister.