Nieuws

Even viel Duiven stil...

DUIVEN - In Duiven werd dinsdagavond een stille tocht gehouden voor de mensen die omkwamen op 17 juli bij de vliegramp met de MH17 en voor hun nabestaanden.
De stoet begon om 20.00 uur vanaf het Eilandplein en trok naar het gemeentehuis van Duiven. Met 600 deelnemers was het een drukke optocht.

Zwijgend in het wit

Zwijgend en gekleed in wit betuigden zij hun steun aan de nabestaanden. Tussen 8 en 9 liepen de mensen langs de Duivense nieuwbouw, alwaar veel mensen de vlaggen halfstok hadden gehangen. Bewoners stonden zwijgend in de deuropening toen de tocht langsliep. De groep bestond uit veel jongeren, van wie enkelen het niet droog konden houden.
Ook Nick van Vreeswijk, die zijn moeder en broertje verloor, liep mee in de stille tocht. Na afloop werd 1 minuut stilte gehouden, waarna Duivenaren bloemen legden bij het gemeentehuis en het condoleanceregister tekenden. Na de speech van de burgemeester lieten de deelnemers een witte ballon los die 'vrede' moest brengen.

Drie inwoners

Drie inwoners van Duiven kwamen om in Oekraïne: Rob van de Kraats, Barbara de Bruin en Lorenzo van de Kraats. Barbara's zoon Huub van Vreeswijk, die bij zijn vader in Apeldoorn woonde, zat ook in het vliegtuig dat neerstortte.
Van de Kraats was eigenaar van fitnesscentrum Perfect Body & Soul; De Bruin werkte als laserspecialiste bij de Beautyfabriek in Doetinchem. Lorenzo was leerling van Rijn IJssel, afdeling mediavormgeving. Huub van Vreeswijk zat op scholengemeenschap KSG in Apeldoorn en voetbalde bij WSV daar.

'Hartverwarmend'

Familievriend Hans Imming: 'Het is hartverwarmend dat mensen uit Duiven dit voor de nabestaanden willen doen.'