Nieuws

GelreDome enthousiast over MH17-concert

GelreDome enthousiast over MH17-concert
GelreDome heeft enthousiast gereageerd op de plannen van Frank Ong-Alok om een benefietconcert te organiseren voor de slachtoffers van de MH17-ramp.
ARNHEM - GelreDome heeft enthousiast gereageerd op de plannen van Frank Ong-Alok om een benefietconcert te organiseren voor de slachtoffers van de MH17-ramp.
'Het initiatief is goed; de artiesten die hij heeft benaderd zijn interessant,' zegt directeur Van de Bunt van het stadion.
De GelreDome-topman heeft maandag met de initiatiefnemer gesproken over de mogelijkheid om optredens te plannen voor 17 september. Voorwaarde om alles te laten doorgaan is wel, dat musicus Ong-Alok minstens 20.000 betalende bezoekers op de been krijgt.

Marco Borsato

Daarom heeft Hèrald van de Bunt hem geadviseerd om grote publieksartiesten aan te trekken. 'Ik denk aan een Marco Borsato, een Guus Meeuwis.' Ong-Alok heeft nu toezeggingen van onder meer Ilse de Lange, Jan Akkerman, Candy Dulfer, Denise Jannah binnen.
'Die artiesten willen meewerken, hebben op de 17e september een kruis door hun agenda gezet. Dat alles was onder voorbehoud van de locatie. Ik kan ze nu gaan bellen dat GelreDome die avond beschikbaar is.'

Gospelzangers

Daarnaast heeft hij ook het Metropole Orkest gevraagd. De droom van Ong-Alok is om 1 groot gezamenlijk koor te vormen van 600 tot 1000 mensen. 'Daarbij denk ik vooral aan de inzet van mensen die gospel zingen.' 'Zoiets past prima in ons stadion,' vertelt Van de Bunt.
Het concert, dat zo'n 2 tot 2,5 uur zal duren, dient om de slachtoffers van de vliegramp MH17 te herdenken. De opbrengst van de entreegelden gaat naar de Stichting Faces of MH17 die voortaan jaarlijks de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne wil herdenken met muziek, poëzie en dans.