Nieuws

Goud voor Jip Vastenburg op 5000 meter

Goud voor Jip Vastenburg op 5000 meter
De tweede dag van het NK Atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam is goed begonnen voor Gelderland met een gouden medaille voor Jip Vastenburg op de 5000 meter.De atlete uit Apeldoorn liep een tijd van 15.31,50 en had ruim een minuut voorsprong op de concurrentie.Eelco Sintnicolaas uit Vaassen leek de 400 meter horden te winnen, maar hij werd in de laatste meters toch nog ingehaald en pakte zilver.
AMSTERDAM - De tweede dag van het NK Atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam is goed begonnen voor Gelderland met een gouden medaille voor Jip Vastenburg op de 5000 meter.De atlete uit Apeldoorn liep een tijd van 15.31,50 en had ruim een minuut voorsprong op de concurrentie.Eelco Sintnicolaas uit Vaassen leek de 400 meter horden te winnen, maar hij werd in de laatste meters toch nog ingehaald en pakte zilver.
Bij het polstokhoogspringen kwam de meerkamper in drie pogingen niet over 5 meter 20, waardoor hij als vijfde eindige. Vorig jaar was Sintnicolaas nog goed voor brons tijdens het NK.
Dennis Licht haalde een zilveren medaille op de 1500 meter. De atleet uit Apeldoorn kwam net tekort in de eindsprint. "Net niet. Ik had een droom om een trilogie te volbrengen. De eerste atleet die op een NK de 1500, 5000 en de steeple chase zou winnen. Maar met zilver ben ik ook tevreden. het gaat mij vooral om de 5000 mteter, want ik wil me nog plaatsen voor het EK. Dat moet dan volgende week en zit er ook nog wel in. Ik ben 1 oktober nog geopereerd aan mijn beide achillespezen, dus het is al mooi om weer op het podium te staan."