Nieuws

Pomphouders grensstreek versturen aansprakelijkstelling

Pomphouders grensstreek versturen aansprakelijkstelling
De BOVAG en BETA, de twee belangenbehartigers van pomphouders, hebben afgelopen donderdag een aansprakelijkstelling naar de Nederlandse staat gestuurd.
ARNHEM - De BOVAG en BETA, de twee belangenbehartigers van pomphouders, hebben afgelopen donderdag een aansprakelijkstelling naar de Nederlandse staat gestuurd.
Als hier niet binnen twee weken op wordt gereageerd, zal een bodemprocedure gestart worden en komt de Nederlandse staat mogelijk voor de rechter.
De belangenorganisaties vinden het onacceptabel dat pomphouders in de grensstreek financiële schade lijden door de accijnzenverhoging. De BOVAG en BETA baseren zich op de rechten van de mens, specifiek het recht op ondernemen. Volgens hen is het recht op ondernemen ondermijnd door de accijnzenverhoging die 1 januari 2014 is ingegaan.
Volgens Tom Huyskens van de BOVAG is er niet alleen schade door misgelopen inkomsten door tankende automobilisten. "Veel pomphouders hebben ook financiële schade doordat hun pand minder waard wordt".
Daarnaast kampen sommigen van hen met het probleem dat hun tankstation voortaan wordt aangemerkt als "risicovolle onderneming". Als gevolg moeten de pomphouders een hoger percentage rente betalen op hun leningen waardoor ze dubbel getroffen zijn.  "We vragen alle getroffen pomphouders zich te melden bij de stichting die we hebben opgezet" zegt Huyskens.
De bonden hopen dat de zaak wordt doorgestuurd naar de Hoge Raad. Het kan dan nog jaren duren voordat de uitspraak komt.