Nieuws

Meer dan 450 doden in 1 week. Wie durft er na MH17 nog te vliegen?

Meer dan 450 doden in 1 week. Wie durft er na MH17 nog te vliegen?
Op Schiphol is het vrijdag de drukste dag van het jaar met 190.000 passagiers die door de gates gaan naar verre oorden of voor een vliegbestemming iets dichterbij.
ARNHEM - Op Schiphol is het vrijdag de drukste dag van het jaar met 190.000 passagiers die door de gates gaan naar verre oorden of voor een vliegbestemming iets dichterbij.
Wie de vertrekhal binnenstapt stuit op een bloemenzee voor de slachtoffers van vlucht MH17 in Oekraïne. Onder hen waren 14 Gelderlanders.
Niet alleen Nederland rouwt; in een week tijd vielen meer dan 450 vliegtuigdoden bij totaal 3 crashes. Naast 'Oekraïne' zijn doden te betreuren in Mali en in Taiwan.

'Ik lag onder de wrakstukken'

Wie durft er eigenlijk nog te vliegen? Koos Schinkel helpt mensen van hun vliegangst af. Hij begon daarmee nadat hij zelf betrokken was bij een vliegtuigongeluk. 'Ik zat in het vliegtuig van Turkish Airlines dat op 25 februari 2009 neerstortte op Schiphol. Ik lag onder de wrakstukken', zegt Schinkel. Bij dat ongeluk vielen 9 doden.
Schinkel behandelt mensen met vliegangst 1 op 1. 'Ik plaats het in perspectief. In de westerse wereld crasht 1 vlucht op de 3 miljoen. Vliegen is de veiligste manier om te komen van A naar B! Maar waar het om gaat: als je vakantie hebt, dan moet je met een vakantiegevoel in het vliegtuigstappen.'

Meeste doden in het verkeer

Voor een goed begrip: in 2013 kwamen in Nederland 570 mensen om door verkeersongevallen. Een jaar eerder waren het er 650.
Foto: Twitter/Marjolein Hogervorst