Nieuws

Achilles'29 wacht nog enorme uitdaging

Achilles'29 wacht nog enorme uitdaging
De komende maanden zijn van cruciaal belang voor Achilles'29 om te voldoen aan de strengere licentie-eisen van de KNVB die vanaf juli 2015 ook voor de Groesbeekse club gelden.
GROESBEEK - De komende maanden zijn van cruciaal belang voor Achilles'29 om te voldoen aan de strengere licentie-eisen van de KNVB die vanaf juli 2015 ook voor de Groesbeekse club gelden.
'Er wacht ons nog een hele grote uitdaging. Het betaald voetbal is gewoon een compleet andere wereld in vergelijking met het amateurvoetbal waar wij vandaan komen', weet voorzitter Harrie Derks.

Streefdatum 1 december

Achilles'29 trad in 2013 als pilotclub onder versoepelde voorwaarden toe tot de profs. 'Sommige dingen hebben we onderschat en niet goed gedaan. Het was een hectisch jaar. Voor 1 december willen we nu alles rond hebben. De totale organisatie zo hebben staan dat we verder kunnen. Het betekent dat we vol aan de bak moeten', zegt Derks na het oefenduel tegen de Portugese topclub Sporting Lissabon (2-5). Achilles moet professionaliseren. Financieel heeft de club geen vet op de botten. 'De begroting moet inderdaad nog dicht getimmerd worden. Er is duidelijk een uitdaging met sponsors', beaamt de voorzitter. 'We hebben nog een gat van zeker een ton, hoewel we absoluut ook stappen gezet hebben.'

Lichtinstallatie verbeteren

Op dit moment beschikt Achilles'29 op de Heikant over een kleine zittribune die nog stamt uit de succesvolle tijd in het amateurvoetbal. 'Het aantal zitplaatsen moet straks uitgebreid zijn naar 2000. Daarnaast is het een eis van de bond dat ook de lichtinstallatie flink verbeterd moet worden naar 800 lux. Een behoorlijke investering. De vraag is of dat haalbaar is allemaal. Misschien is het gevolg dat je straks weer terug moet naar het amateurvoetbal, hoewel dat zeker niet onze doelstelling is. We hebben ook alle vertrouwen dat we doorgroeien en onze doelstellingen gaan halen', aldus Derks.

Hulp van de KNVB

Volgens de voorzitter mag ook de KNVB Achilles'29 best de helpende hand toesteken. 'We hebben onze nek uitgestoken door als pionier dit avontuur aan te gaan. Maar wisten niet dat er zoveel werk bij kwam kijken. Denk ook aan zaken als ticketing en veiligheid. Nu is het voor ons de vraag hoe de brug definitief geslagen kan worden. We hebben onlangs met de KNVB gesproken, het seizoen doorgenomen. We hebben ze inderdaad om hulp gevraagd. Achilles kan niet blijven zwemmen.'