Nieuws

Politie ontdekt wapenarsenaal in huis in Deventer

Politie ontdekt wapenarsenaal in huis in Deventer
De politie in Deventer heeft in het huis van een 45-jarige man een deel van het gestolen wapenmaterieel uit het Museum Vliegbasis Deelen teruggevonden.
DEELEN/DEVENTER - De politie in Deventer heeft in het huis van een 45-jarige man een deel van het gestolen wapenmaterieel uit het Museum Vliegbasis Deelen teruggevonden.
De politie kwam bij het huis in verband met een melding over huiselijk geweld. In het huis van de man werd een heel wapenarsenaal aangetroffen, waaronder enkele stukken uit het museum in Deelen.
De Deventenaar zegt dat hij niet betrokken is bij de inbraak. Bij het museum werd twee weken geleden ingebroken. De inbraak zorgde voor veel schade, waardoor het museum twee weekenden dicht moest blijven.

Waardevol

Het wapenmaterieel en de kijkapparatuur dat gestolen is, is volgens museumdirecteur Edwin van Brakel niet zozeer kostbaar, maar wel waardevol voor het museum. Aan de hand van deze voorwerpen worden namelijk verhalen over de oorlog verteld.
De politie brengt de museumstukken terug naar Deelen, zegt een woordvoerder. Het wapenmaterieel was volgens de museumdirecteur niet geschikt om af te laten vuren. 

Vrij

De verdachte is aangehouden en inmiddels weer op vrije voeten.