Nieuws

300 hectare bedrijventerrein al opgeknapt

DOETINCHEM - Afgelopen jaren is 300 hectare aan bedrijventerreinen opgeknapt in Gelderland.
700 hectare zal dit jaar of volgend jaar klaar zijn. De opknapplannen liggen daarmee volgens de provincie voor op schema.
Afgelopen week werd bedrijventerrein Akkermansweide in Doetinchem opgeleverd en onlangs is begonnen met het opknappen van terrein Kellen in Tiel.
Dit jaar wordt begonnen met de renovatie van de laatste twee terreinen. De plannen worden gezamenlijk betaald door gemeenten en provincie.

Een derde van de Gelderlanders werkt op een bedrijventerrein

De provincie Gelderland heeft in totaal 6500 hectare bedrijventerrein. Met het ministerie van Economische Zaken werd afgesproken dat 800 hectare opgeknapt zou worden. De provincie besloot 1200 hectare, de helft meer, op te laten knappen. 'De terreinen zijn van groot belang voor de economie', zegt projectleider van de provincie Antoine Burgers. 'Een derde van de Gelderlanders werkt op een bedrijventerrein.'
Door het opknappen van bestaande terreinen kon in samenwerking met de regio 500 hectare aan nieuwe plannen geschrapt worden. De komende jaren is mogelijk nog ruimte voor 300 hectare aan nieuw bedrijventerrein. Maar er mogen alleen extra hectaren bij komen als er echt behoefte aan is en een bestaande plek niet voorhanden is.
Foto: archief