Nieuws

Intocht Vierdaagse fors soberder, geen muziek op en langs route

NIJMEGEN - De festiviteiten op de slotdag van de Vierdaagse zijn flink versoberd.
Dat is zojuist bekend gemaakt op een persconferentie van de gemeente Nijmegen en de organisatie van de Vierdaagse.
Er komt vanavond om 20.00 uur een moment stilte op Plein '44 en ook wordt de live muziek om 24.00 uur stopgezet, eerder dan normaal. Op en langs de route en op de Wedren wordt vandaag geen muziek gedraaid.
Er worden geen activiteiten afgelast, omdat veel mensen al naar Nijmegen onderweg zijn. Burgemeester Bruls zei op Radio Gelderland dat hij dat wel heeft overwogen, maar daar om veiligheidsredenen vanaf heeft gezien.

'Het motto is soberheid'

'We zijn net als iedereen in Nederland geschokt door de berichten uit Oekraine', aldus de burgemeester. 'Dat heeft ook consequenties voor de Vierdaagse en de feesten in de stad. We doen een oproep aan de mensen om geen muziek te draaien langs de route.'
Marsleider Johan Willemstein: 'We hebben besloten om deze dag samen te vatten onder het motto soberheid. Ik denk dat het niet gepast is om fanfares te hebben op de route en op de Wedren.'

Vlaggen en borden

Daarnaast worden de vlaggen op de Waalbrug weggehaald. De organisatie en gemeente willen met de aanpassingen een gebaar maken, na de vliegramp die aan 173 Nederlanders het leven kostte.
Op de borden langs de route heeft de organisatie de volgende tekst laten plaatsen: 'Geschokt door de gebeurtenissen rond de vliegramp donderdag. We betuigen ons diepste medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers'.

Vierdaagsefeesten

De organisatie van de Vierdaagsefeesten heeft het programma ook versoberd en riep ondernemers op om 'gepaste uitbundigheid'. 

Zie ook: