Nieuws

Na 4 pogingen is bestemmingsplan Sauna DrÃme in orde

Na 4 pogingen is bestemmingsplan Sauna DrÃme in orde
De provincie Gelderland is er na 4 keer proberen eindelijk in geslaagd de goedkeuring voor een saunacomplex in Putten juist te formuleren.
PUTTEN - De provincie Gelderland is er na 4 keer proberen eindelijk in geslaagd de goedkeuring voor een saunacomplex in Putten juist te formuleren.
De Raad van State gaf woensdagmorgen groen licht voor het goedkeuren van het bestemmingsplan. De zaak sleepte sinds 2008.
Een bedrijf en 2 omwonenden van Sauna Drôme stapten naar de Raad van State toen de provincie in 2008 het plan goedkeurde. Zij vinden dat het welnesscentrum de Veluwse natuur en hun woongenot aantast.
De hoogste bestuursrechter vernietigde de goedkeuring, omdat de juiste motivering ontbrak. Dat gebeurde in 2010 nog een keer. Bij het derde besluit in 2011 was het beleid voor natuurgebieden ondertussen veranderd en daar was geen rekening mee gehouden. Aan het vierde besluit ontbrak opnieuw een goede motivering.
De Raad van State concludeert op basis van het vijfde besluit dat het saunacomplex de kwaliteit van het waardevolle landschap niet aantast.