Nieuws

De ochtend van dag 2 van de Vierdaagse, Roze Woensdag

De ochtend van dag 2 van de Vierdaagse, Roze Woensdag
De Vierdaagse van Nijmegen beleeft zijn tweede dag.
NIJMEGEN - De Vierdaagse van Nijmegen beleeft zijn tweede dag.
Het is Roze Woensdag vandaag, de wandelaars moeten door Wijchen, Wijchen en Wijchen, een saai stuk en traditiegetrouw de dag van veel uitvallers. Hieronder leest u een blog van gebeurtenissen in de ochtend.
12.05 Uw liveblogger sluit dit ochtendblog, gaat even een hapje eten en is zometeen terug met een nieuw blog in de middag. Tot zo!
11.59 Respect! Nu al op de tribune op de Prins Bernhardstraat zitten voor al die wandelaars die nog binnen moeten komen.
11.29 Heeft iemand Cillessen gezien?
— Giselle Schellekens (@gisellekens)
11.22 Oh, ja, Het is Roze Woensdag hè. Vierdaagseloper Mart Grol heeft zich goed laten instrueren.
11.13 Wandelen is zwaar, maar wat dacht je van de verslaggevers die de tijd moeten vol praten?
11.10 Voel je zakken eens even na, heb je alles nog? Gelukkig hebben ze dat bij de Vierdaagse goed geregeld.
10.57 Het wordt al redelijk warm. Drink voldoende, mensen!
10.38 Een wandelaarster die onderweg onwel werd, is naar het ziekenhuis gebracht.
De vrouw die onwel werd op de Balgoijseweg is overgebracht naar het ziekenhuis. #4daagse #4d14
— Mark Rijk (@MarkRijk)
10.30 We moeten elkaar een beetje helpen onderweg.
Ik hoor net van @jaapbrienen dat @radiovandijk soulsteun nodig heeft!! komt ie: https://t.co/Ws5F176vS8
— Gerry van Campen (@gerryvancampen)
10.21 'Geloof niet in jezelf, maar in God.' Woorden van dominee Van Leeuwen uit Valburg die dinsdag op de route het evangelie verkondigde. Terugkijken kan hier.
10.14 Een tipje van de sluier over het 4daagse journaal met Harm Edens van vanavond:
Els Hermans (74) doet overal ter wereld mee aan wandeltochten. Van Peru tot Japan, Els was overal. En het begon met de Vierdaagse. Het 4daagse journaal is elke avond te zien op TV Gelderland, na Gelderland Vandaag. De uitzending wordt elk uur herhaald.
10.12 Er wordt lekker gereageerd op onze poll over lopen voor een goed doel tijdens de Vierdaagse. Hier en op onze pagina op Facebook. Een van hen zegt: 'Ik denk dat, als je voor een goed doel loopt, je nog beter je best doet om het uit te lopen.' Tja...
10.01 De bouillon van de kantinejuf van Omroep Gelderland, Tonnie Spee, is legendarisch. Maar ze moet daar wel wat voor doen.


9.54 Elke wandeldag staan we stil bij vrijwilligers die de Vierdaagse mogelijk maken. Verslaggever Petra Kuzee volgt ze. Hieronder het item dat ze maakte met 2 parcoursmedewerkers.


9.05 De wandel-app lijkt het weer te doen. Corine van Dijk sprak met een woordvoerder van de organisatie.
8.34 Je kunt ook op onze pagina op Facebook reageren op onze poll van vandaag.
8.20 Elke wandeldag kun je reageren op een stelling bij Omroep Gelderland. Die van vandaag gaat over geld. Wie heeft daar nou geen mening over? Dus reageer hier!
7.41 Het lijkt erop dat de wandelapp van de Vierdaagse waarover op de eerste dag veel werd geklaagd het vandaag wel doet.
7.32 Collega Dick Klabbers is elk jaar sfeermaker. En op de Dag van Wijchen is dat altijd op Alverna. Niet in Alverna? Nee op Alverna!
7.24 Onze Vierdaagseloper Mart Grol sprak eerder bij Corine van Dijk over zijn bakstenen bovenbenen. Luister hier het fragment terug.
7.13 Het liedje dat je deze week hoort bij het 4 daagse journaal op TV Gelderland is gemaakt door de band American Authors, opgericht in 2007.
7.10 Meer weten over Roze Woensdag? Hier lees je meer.
7.00 Nieuwslezeres Dionne Stax van de NOS heeft nu ook door dat het Roze Woensdag is.

Mooie roze creaties hier #4d14 pic.twitter.com/2dznahgVy4
— Dionne Stax (@DionneStax)

6.56 Het wordt tropisch warm, meldt weerman Alfred Snoek. Aan het einde van de week wordt het minstens 30 graden. Dat betekent goed drinken voor de lopers.
6.55 Aan de Vierdaagse doen debutanten mee, onder wie Caroline Berkhof uit Arnhem. Ze doet mee aan de 40 kilometer. Bij Eric van den Berg vertelde ze eerder op de ochtend dat het haar gisteren moeite kostte om door start te komen.
6.30 Wie het 4daagse journaal van Omroep Gelderland gisteravond heeft gemist, geen nood. Kijk hier de uitzending met Harm Edens terug.
6.22 Wandelen is zwaar, maar een liveblog heel vroeg opstarten en vervolgens bijhouden ook, hoor. En als er dan in eerste instantie geen koffie is...
geen #koffie op dit uur op het station #arnhem. dat noem ik nog eens een gemiste kans. #4dgld #4d14 #4daagse pic.twitter.com/Kh8fmmxzGx
— henri van veen (@henrivanveen)
6.11 Onze Vierdaagseloper Mart Grol, die dinsdag een prachtige dag had, laat nu een ander geluid horen: 'Mijn bovenbenen voelen als bakstenen. De masseur die me gisteravond heeft behandeld, zegt dat ik veel te hard ben gegaan. Ik moet het vandaag langzaamaan doen.'
6.08  Op de eerste dag vielen van de ruim 43.000 wandelaars met een geldig startbewijs 715 lopers uit.
6.03  En omdat het Roze Woensdag is en alle wandelaars helden zijn, heffen we het glas op hen. Met Pink!
6.00 Het liveblog is geopend.